Focaccia s olivami a mořskou solí
srpna 25, 2013Na 2 focaccie budeme potřebovat:
1 balíček sušeného droždí
3 dcl teplé vody
2 lžičky soli
olivový olej
olivy
mořská sůl
rozmarýn, sušená bazalka
Smícháme hladkou mouku se sušeným kořením. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme vodu a lžíci olivového oleje. Ty mícháme vařečkou od prostředka tak, aby se na ni nabalovala mouka. Hněteme vařečkou dohladka. Těsto přemístíme na pomoučněný vál, posypeme moukou a zpracujeme v hladkou kuličku.
Mísu vymažeme olejem, přemístíme do ní kuličku těsta, přikryjeme potravinovou fólií a necháme hodinu až dvě kynout, než zdvojnásobí svůj objem.
Těsto přemístíme na pomoučněný vál, rozdělíme na dva stejné díly. Plech vyložíme pečícím papírem, z těsta vytvarujeme dvě hezké placky, prsty uděláme pár dírek, potřeme olivovým olejem, ozdobíme olivami (můžou být i vcelku, já krájela na kolečka), posypeme mořskou solí a bylinkami.
Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.
0 comments