Pečený kečup
srpna 21, 2023Tohle je ten nejlepší recept na kečup, který jsem kdy zkusila a už nebudu zkoušet jiný. Zkuste jej také, sezóna zásobování se na zimu je tady!
Na zhruba 6 sklenic (450 g) budete potřebovat:
2 kg rajčat
2 bílé / zelené papriky
4 cibule
5 stroužků česneku
2 lžíce soli
20 - 25 dkg cukru (podle kyselosti rajčat)
1 lžíce mleté papriky
1 dcl octu
5 kuliček nového koření
5 hřebíčků
2 bobkové listy
Postup:
Vše nakrájíme, vložíme do pekáče, pečeme 1 - 2 hodiny (až je všechna zelenina měkká) na 220°C. Občas promícháme.
Vyndáme koření, rozmixujeme, přepasírujeme, naplníme sklenice a na 25 minut je zavařujeme při teplotě 85°C.
Dobrou chuť!
0 comments