Pečený kečup

srpna 21, 2023

 Tohle je ten nejlepší recept na kečup, který jsem kdy zkusila a už nebudu zkoušet jiný. Zkuste jej také, sezóna zásobování se na zimu je tady!


Na zhruba 6 sklenic (450 g) budete potřebovat:

2 kg rajčat

2 bílé / zelené papriky

4 cibule

5 stroužků česneku

2 lžíce soli

20 - 25 dkg cukru (podle kyselosti rajčat)

1 lžíce mleté papriky

1 dcl octu

5 kuliček nového koření

5 hřebíčků

2 bobkové listy


Postup:

Vše nakrájíme, vložíme do pekáče, pečeme 1 - 2 hodiny (až je všechna zelenina měkká) na 220°C. Občas promícháme.

Vyndáme koření, rozmixujeme, přepasírujeme, naplníme sklenice a na 25 minut je zavařujeme při teplotě 85°C.

Dobrou chuť!

You Might Also Like

0 comments