Galetka s jahodami

září 29, 2023

Sezóna jahod nám sice již skončila, příští rok ale jako když tento recept najdete. 

Galetka je jednou z nejlepších věcí, které z jahod můžete připravit!


Na dvě galetky o průměru cca 15 cm budete potřebovat: 

220 g hladké mouky

2 menší vejce

100g tvarohu v alobalu

špetka soli

30 g cukru

100 g másla


Náplň:

400 g jahod

1,5 lžíce škrobu

2-3 lžíce moučkového cukru (podle kyselosti)


vajíčko na potření


Postup

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme tvaroh, vajíčka a máslo nakrájené na menší kostky. Rukama vše zpracujeme. 

Jahody nakrájíme na malé kousky, dáme do misky. Přisypeme cukr, škrob a vše promícháme.

Na plech si nachystáme pečící papír. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé z nich vyválíme kruh o průměru 20-25cm. Doprostřed navrstvíme jahody, okraje zahneme, smotáme dovnitř. 

Galetky opatrně přeneseme na plech, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. 

Pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut. 


Dobrou chuť!

You Might Also Like

0 comments