Galetka s jahodami
září 29, 2023Sezóna jahod nám sice již skončila, příští rok ale jako když tento recept najdete.
Galetka je jednou z nejlepších věcí, které z jahod můžete připravit!
Na dvě galetky o průměru cca 15 cm budete potřebovat:
220 g hladké mouky
100g tvarohu v alobalu
špetka soli
30 g cukru
100 g másla
Náplň:
400 g jahod
1,5 lžíce škrobu
2-3 lžíce moučkového cukru (podle kyselosti)
vajíčko na potření
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme tvaroh, vajíčka a máslo nakrájené na menší kostky. Rukama vše zpracujeme.
Jahody nakrájíme na malé kousky, dáme do misky. Přisypeme cukr, škrob a vše promícháme.
Na plech si nachystáme pečící papír. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé z nich vyválíme kruh o průměru 20-25cm. Doprostřed navrstvíme jahody, okraje zahneme, smotáme dovnitř.
Galetky opatrně přeneseme na plech, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut.
Dobrou chuť!
0 comments