Černá komtesa

listopadu 03, 2013

Recept mne cvrnkl do nosu na blogu CHEZ LUCIE. Samozřejmě nejvíce to, že se do bábovky přidává víno.. A to z ní dělá něco jiného než jen obyčejnou bábovku...
Posuďte ale sami...

Ingredience:
250g hladké mouky
20g kakaa
15g mleté skořice
1 prášek do pečiva
150g mandlí nebo ořechů
150g na kousky nakrájené čokolády
150g změklého másla
100g cukru moučka
5 vajec (oddělené žloutky a bílky)
100ml červeného vína
100g zakysané smetany
100g cukru krystal

Postup:
V jedné míse smícháme mouku, kakao, skořici, prášek do pečiva, přimícháme ořechy a čokoládu.
V druhé míse vyšleháme máslo se žloutky a cukrem moučka, přidáme zakysanou smetanu a pomalu přimícháváme víno. Výsledkem bude nafialovělé cosi.
Bílky vyšleháme s cukrem krystal, opatrně spojíme s obsahem druhé mísy. Přisypeme směs sypkých surovin a důkladně promícháme.
Troubu si předehřejeme na 170°C, bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme krupičkou.
Směs přendáme do bábovkové formy a pečeme asi 40 minut.

You Might Also Like

0 comments