Růžičková kapusta s bramborem a vepřovým masem

listopadu 03, 2013

Minulý týden na návštěvě Lídlu jsem si vymohla 1 kg růžičkové kapusty, že udělám nějaký recept s ní, když jsme ji do té doby zkoušeli jen v polévkách.

Včerejšek jsem strávila na vareni.cz, kde jsem hledala nejvhodnější, nejlépe hodnocený recept na dnešní vařeníčko :-)
Zvítězil tedy tento:

Na 6 porcí budeme potřebovat:
3/4 kg vepřového masa (kýta)
1 kostka zeleninového bujónu
3 mrkve
olej
sůl
pepř
grilovací koření
1 kg brambor
1 kg růžičkové kapusty
8 stroužků česneku

Postup:
Kapustu očistíme, rozpůlíme, spaříme v horké vodě, scedíme a necháme okapat. 
Na velké pánvi si rozehřejeme olej, nasekáme česnek na menší kousky, vhodíme do oleje a 2-3 minuty smažíme. Přidáme kapustu, osolíme, opepříme, přidáme zeleninový bujón. Necháme asi 5 minut smažit, podlijeme vodou a asi 7 minut dusíme.
Očístíme si vepřové maso, nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a orestujeme doměkka.
Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kostky, uvaříme do polotuha v osolené vodě (já bohužel měla špatné brambory, které se hned rozvaří...).
Mrkve si nakrájíme na menší kostičky, také vaříme do polotuha.

Všechny ingredience poté vložíme na hlubší plech, rozmícháme a necháme grilovat v troubě asi 20 minut.
Dobrou chuť!

You Might Also Like

0 comments