Skořicové rolky s jablky a pekanovými ořechy

srpna 29, 2023

Skořicové rolky jsou ideální pro podzim. Ten už je zase ve vzduchu. Kdo se taky netěší? 😀


Na těsto budeme potřebovat:

3-4 hrnky hladké mouky
1 hrnek vlažného mléka 1/2 hrnku vlažné vody 1/4 hrnku oleje 1/2 hrnku cukru 2 balíčky sušeného droždí 1 lžička prášku do pečiva 1/2 lžičky soli 1 lžičky vanilkového extraktu

Náplň:
1/3 hrnku cukru 1/3 hrnku třtinového cukru 1/3 hrnku másla 1 a 1/2 lžíce mleté skořice jablka nakrájená na plátky Pekany (nemusí být)


Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Do mísy nalejeme vlažné mléko a vlažnou vodu, přidáme lžíci cukru a promícháme. Přidáme sušené droždí a necháme 5 minut pracovat. Promícháme a přidáme olej, sůl, vanilkový extrakt, cukr a prášek do pečiva. Postupně přidáme také mouku - vmícháváme po hrníčku, abychom kontrolovali hutnost těsta.
Na pomoučeném vále vypracujeme těsto. Do velké mísy nalejeme trochu oleje a vymažeme dno mísy. Do mísy vložíme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme kynout, než se dvojnásobí (cca 30 minut dle teploty místnosti).
Mezitím si oloupeme a nakrájíme 2 větší jablka.
Těsto vyválíme na do obdélníkového tvaru, navrch nalejeme rozpuštěné máslo a rozetřeme. Posypeme směsí cukrů a skořice. Jablka rovnoměrně naklademe a těsto smotáme do rolády. Tu pak nakrájíme na kolečka cca 2 cm silná (můžete i více, ale bude méně šneků), poklademe s mezerami do připravené vymazané formy - šneci ještě nakynou. Formu přikryjeme a necháme šneky ještě 15 minut kynout.
Šneky ozdobíme pekanovými ořechy, formu vložíme do trouby a pečeme dozlatova.

Dobrou chuť!



You Might Also Like

0 comments