Těstoviny s chřestem a kuřecím masem
dubna 11, 2024Na 4 porce budete potřebovat:
3 kuřecí prsa
svazek zeleného chřest
pár plátků anglické slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku (můžeme vynechat)
vaničku cherry rajčat
150 g čerstvého sýra (klidně i balkánu)
olivový olej
sůl, pepř, koření na maso podle chuti
Postup:
Kuřecí maso si nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme, okořeníme kořením
dle chuti (grilovacím či směsí bylinek).
Zakápneme olejem, dobře promícháme a necháme chvilku odležet.
Chřestu odlomíme spodní, dřevnatou část – ohneme a chřest sám křupne v místě,
kde je dřevnatá část a použitelná část. Chřest nakrájíme na dvoucentimetrové
špalíčky, hlavičky odložíme stranou. Cibuli a česnek si nakrájíme na plátky,
rajčata překrojíme napůl, slaninu nakrájíme na proužky.
Ve velké pánvi si rozehřejeme olej, na kterém opečeme kuřecí maso, které
průběžně obracíme. Hlavičky chřestu si vaříme ve vroucí osolené vodě asi tři
minuty. Až je maso opečené, přidáme špalíčky chřestu a asi 5 minut opékáme. Poté
přihodíme slaninu, česnek a cibuli a za stálého míchání zprudka opékáme. Když
je slanina opečená, přidáme hlavičky chřestu a cherry rajčata.
Prohřejeme a podáváme s těstovinami (ideální jsou tagliatelle).
Posypeme čerstvým sýrem a můžeme baštit.
Dobrou chuť.
0 comments