­
­

Těstoviny s chřestem a kuřecím masem

dubna 11, 2024

Chřestová sezóna je v plném proudu. Taky chřest tak milujete? Nejvyšší čas si koupit a něco dobrého uvařit. 
Zde je recept na chřestovou pánev s kuřecím masem, která je v kombinaci s těstovinami výborná a lehká (což se na jaro, léto hodí, žejo). 

Na 4 porce budete potřebovat: 

3 kuřecí prsa

svazek zeleného chřest

pár plátků anglické slaniny

1 cibule

2 stroužky česneku (můžeme vynechat)

vaničku cherry rajčat

150 g čerstvého sýra (klidně i balkánu)

olivový olej

sůl, pepř, koření na maso podle chuti


Postup

Kuřecí maso si nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme, okořeníme kořením dle chuti (grilovacím či směsí bylinek).

Zakápneme olejem, dobře promícháme a necháme chvilku odležet.

Chřestu odlomíme spodní, dřevnatou část – ohneme a chřest sám křupne v místě, kde je dřevnatá část a použitelná část. Chřest nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky, hlavičky odložíme stranou. Cibuli a česnek si nakrájíme na plátky, rajčata překrojíme napůl, slaninu nakrájíme na proužky.

Ve velké pánvi si rozehřejeme olej, na kterém opečeme kuřecí maso, které průběžně obracíme. Hlavičky chřestu si vaříme ve vroucí osolené vodě asi tři minuty. Až je maso opečené, přidáme špalíčky chřestu a asi 5 minut opékáme. Poté přihodíme slaninu, česnek a cibuli a za stálého míchání zprudka opékáme. Když je slanina opečená, přidáme hlavičky chřestu a cherry rajčata.

Prohřejeme a podáváme s těstovinami (ideální jsou tagliatelle). Posypeme čerstvým sýrem a můžeme baštit.

 Dobrou chuť.


You Might Also Like

0 comments