Vrstvená bábovka s tvarohem

srpna 13, 2013

Těsto:

  • 300g polohrubé mouky
  • 150g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 120g rozpuštěného másla
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 300ml mléka 
Tvarohová náplń:
  • 250g tvarohu
  • 100ml smetany nebo mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudink
  • cukr krupice
Dále:
  • meruňky
  • 1-2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce smetany nebo tvarohu
Důkladným vymícháním připravíme tvarohovou náplň. Stejným způsobem připravíme i těsto. Jednu třetinu odlijeme do jiné misky, obarvíme kakaem, vmícháme 2 lžíce mléka. Do vymazané a vysypané formy na bábovku nalijeme nejdříve 1/2 světlého těsta, poté polovinu tmavého těsta a na ně všechen tvaroh. Na tvaroh poskládáme půlky meruněk, zakryjeme tmavým těstem. Nakonec přidáme zbytek světlého těsta a formu vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme asi hodinu, zkoušíme špejlí.
Před vyklopením je třeba nechat vychladit, jinak skončí připlácnutá jako ta moje :-)



You Might Also Like

0 comments