Měkké perníčky
dubna 10, 2024Internetem kolují různé recepty na ihned měkké perníčky, mi se osvědčil tento recept. Základem je kypřící prášek do perníku a vyválení těsta na 3-5 mm, díky čemuž zůstanou nadýchané a neztvrdnou.
Ingredience:
600 g hladké mouky250 g cukru moučka
200 g másla
6 lžic medu
2 lžíce kakaa
3 vejce
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička perníkového koření
Postup:
Všechny suroviny důkladně promícháme a propracujeme v hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Z něj vyválíme na pomoučeném vále 3–5mm silný plát, z něhož vykrajujeme perníčky a pečeme na 150–175 °C asi 5–7minut.
Ještě teplé potíráme rozšlehaným bílkem.
Perníčky jsou hned měkké, poté je skladujeme v plastové dóze na chladném místě.
0 comments