­
­

Měkké perníčky

dubna 10, 2024

 Internetem kolují různé recepty na ihned měkké perníčky, mi se osvědčil tento recept. Základem je kypřící prášek do perníku a vyválení těsta na 3-5 mm, díky čemuž zůstanou nadýchané a neztvrdnou.

Ingredience:

600 g hladké mouky

250 g cukru moučka

200 g másla

6 lžic medu

2 lžíce kakaa

3 vejce

1 kypřící prášek do perníku

1 lžička perníkového koření


Postup

Všechny suroviny důkladně promícháme a propracujeme v hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Z něj vyválíme na pomoučeném vále 3–5mm silný plát, z něhož vykrajujeme perníčky a pečeme na 150–175 °C asi 5–7minut.

Ještě teplé potíráme rozšlehaným bílkem. 

Perníčky jsou hned měkké, poté je skladujeme v plastové dóze na chladném místě. 




You Might Also Like

0 comments